YOZGAT / ŞEFAATLİ - Atatürk Ortaokulu

Atatürk Ortaokulu

Hacıbayram Karabulut Mah. Yahya Kemal Cad. No5/A Şefaatli / Yozgat
Vizyon
Davranışlarıyla çevresine örnek olan, günün gelişen teknolojisine uyum sağlayabilen, kendini sürekli geliştiren ve sorgulayan, yetenek ve kabiliyetleri oranında mesleki ve akademik alana bilinçli bir şekilde yönelebilen, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak nesiller yetiştirmek.
Misyon
Biz, Atatürk Ortaokulu olarak Atatürk İlke Ve İnkılâplarına bağlı, Milli Eğitimin amaçları doğrultusunda barış içinde, çağdaş bir dünya için; yaratıcı, akılcı, özgür bireyler yetiştirmek için varız.
Başarılar
ÇEŞİTLİ SPORTİF VE KÜLTÜREL DALLARDA İLÇE VE İL ÇAPINDA DERECELERİMİZ MEVCUTTUR.
Öğretim Şekli :Normal öğretim
8:30 - 12:00 ve 13:00 - 15:15
Doğalgaz-Kalorifer
Ulaşım
Her saat başı il merkezine dolmuş seferi vardır. Batıyı doğuya bağlayan tren hattı ilçemizden geçmektedir.(İstanbul-Ankara-Kayseri-Malatya-Van-Kars...). Her gün Kayseri ve Ankara yönüne üçer adet tren seferi vardır.
Yerleşim Yeri
Rakım :907 m Yüzölçümü:833 km2 Nüfus :10.000 Şefaatli ilçemiz, İç Anadolu Bölgemizin Orta Kızılırmak bölümünde yer alır. İlçe merkezi, Karasu ve Aksu çaylarının birleştiği vadi tabanında kurulmuştur. Ankara- Kayseri demiryolu ilçe merkezinden geçer. Doğu ve Kuzeyden Merkez İlçe, Batıdan Yerköy, Güneyden Boğazlıyan, Nevşehir,Kozaklı ve Kırşehir- Çiçekdağı ile komşudur. Şirin, güzel, tipik bir Anadolu yerleşim birimidir.
Okulumuz İlçe merkezinde olup , ile uzaklığı 43 km dir.
Okulun Sınav Başarı Durumu
LGS ÇERÇEVESİNDE HER YIL 3-4 FEN LİSESİ VE DİĞER LİSELERE ÖĞRENCİ YERLEŞTİRİYORUZ.
VOLEYBOL,FUTBOL TAKIM ÇALIŞMALARI İZCİLİK KULÜBÜ ,OKÇULUK KULÜBÜ ÇALIŞMALARI
Tübitak 4006